Werkwijze

 

Kennismakingsgesprek
Wil je weten of Leerpraktijk Goedereede iets voor je kind kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek verkennen we samen de leer- en/of gedragsuitdagingen van je kind. Voorafgaand ontvang je een intake-vragenlijst dat je thuis invult. Dit uitgebreide formulier geeft mij een beeld van zijn sociaal-emotionele, motorische, lichamelijke en cognitieve ontwikkeling.


Screening

Tijdens de screening kijk ik – afhankelijk van de hulpvraag – middels diverse testen uitgebreid naar zaken die van invloed kunnen zijn op het leren en/of gedrag. Denk aan: motorische ontwikkeling, richtingsontwikkeling, visueel-ruimtelijke ontwikkeling, aanwezigheid van visuele stress en/of primaire reflexen, oogsamenwerking, pengreep en getal- en hoeveelheidsbegrip. Door op zoek te gaan naar de oorzaken, kan de leer- en/of gedragsuitdaging vanuit de basis worden aangepakt.


Oudergesprek

De uitkomsten uit de screening verwerk ik in een verslag dat ik tijdens de volgende afspraak met je bespreek. Ik leg verbanden en geef inzicht in waarom voor je kind bepaalde dingen nog lastig zijn. In dit plan staat tevens de inhoud van de begeleiding omschreven. Indien gewenst kan ik ook de leerkracht(en) concrete tips en adviezen voor in de klas geven.


Begeleiding

Een begeleidingssessie duurt doorgaans 60 minuten en vindt gemiddeld één keer in de twee/drie weken plaats. Ik werk samen met je kind aan een stevige basis aan vaardigheden. Tijdens de sessie zet ik hiervoor – afhankelijk van de hulpvraag – verschillende methoden in. Sommige oefeningen/spelvormen leer ik je ook aan, zodat thuis met enige regelmaat geoefend kan worden. Als dit niet mogelijk is, zal de begeleiding frequenter moeten plaatsvinden om het gewenste resultaat te bereiken. Let op: je bent als ouder dus altijd bij de sessies aanwezig. 


Evaluatie

Na 5 tot 8 begeleidingssessies plannen we een oudergesprek om samen te kijken naar de voortgang. We bespreken hoe het thuis en op school gaat, of de oefeningen lukken en aan welke (nieuwe) doelen er in de volgende sessies gewerkt zal worden.

CONTACT

 info@leerpraktijkgoedereede.nl

06 33 73 64 11


Locatie

Bekaf 13

3252 AC 
Goedereede

Social media

Bekijk ons op Facebook

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden


KvK-nummer

62180479