WoordBeeldTrainer

 

In het (basis)onderwijs wordt veel nadruk gelegd op het beheersen én toepassen van spellingregels. Spellingzwakke kinderen vinden het echter lastig om deze regels toe te passen. Het verband tussen een spellingregel en de schrijfwijze levert bij hen dan ook vaak problemen op. Daarnaast zijn veel kinderen visueel ingesteld. Zij leren daarentegen op school dat de spelling van een woord afhankelijk is van een klankbeeld (je hoort dit… , dan doe je dat…). Deze minder auditief ingestelde kinderen vinden het moeilijk om de klankwaarden binnen het woord te analyseren.

Hoe kunnen spellingzwakke kinderen succesvol leren spellen?
Uit diverse onderzoeken blijkt dat het oefenen van spelling met de computer de meest effectieve manier is om de spelling van kinderen te verbeteren. Leerpraktijk Goedereede werkt met de WoordBeeldTrainer, ontwikkeld door Will Missot van het CNLS. Deze computer-gestuurde methode, zonder spellingregels en ezelsbruggetjes, doet een beroep op zowel het visuele, auditieve als verbale vermogen van het kind. De methode is niet gebonden aan leeftijd, waardoor elk kind beter of alsnog kan leren spellen.

Begeleiding
Tijdens de screening wordt er uitgebreid gekeken naar zaken die van invloed kunnen zijn op het leren. Bovendien worden de auditieve en visuele verwerkingstijd van het kind bepaald. Ook wordt het instapniveau van spelling vastgesteld.

Zowel in de leerpraktijk als thuis oefent het kind met het computerprogramma aan kleine (maximaal 10 woorden) woordpakketten. Leerpraktijk Goedereede volgt tijdens de begeleiding de ontwikkeling en geeft oefeningen mee om het leerrendement te vergroten.

Wilt u meer informatie over deze unieke spellingmethode? Neem gerust telefonisch of per e-mail contact op!

CONTACT

 info@leerpraktijkgoedereede.nl

06 33 73 64 11


Locatie

Bekaf 13

3252 AC 
Goedereede

Social media

Bekijk ons op Facebook

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden


KvK-nummer

62180479